Gillar du också italiensk mat? Italien är ett land där det finns en lång tradition inom mathantverk och bra tillgång på fantastiska råvaror tack vare klimatet och det geografiska läget med långa kuststräckor. De av många så älskade antipasti är Italienska förrätter som ofta har en given plats på middagsbordet även till vardags. Antipasti är ett bra sätt att njuta av flera olika Italienska specialiteter som t.ex. rökt tonfisk, lufttorkad delikatesskinka och äkta mozzarella-ost. En del av de mest genuint italienska och exklusiva råvarorna kan vara svåra att få tag på i Sverige om du inte vänder till specialbutiker.

Pastans förlovade land

Antipasti2Ett bra sätt att fylla förråden med italienska basvaror som olika sorters pasta är att utnyttja en automatiserad livsmedelsaffär och beställa maten på nätet. Så kan du tjäna en del pengar och spara in lite tid när du förbereder fester och middagar med Italienska smaker och råvaror. I Italien älskar man sin pasta. Det är inte bara en lite trist kolhydratkälla utan något att längta efter. Den avnjuts ofta minimalistiskt med bara salt, olivolja och en bit parmesan eller som tillbehör till välsmakande såser. Det är dock stor skillnad på pasta och pasta och det brukar vara väl värt pengarna att satsa på ett kvalitetsmärke. Lär dig även hur du på bästa sätt tillagar de olika pastatyperna och gärna även hur du gör din egen färska pasta. Det kan vara svårt de första gångerna men när man väl lärt sig tekniken går det på rutin, precis som att baka sitt favoritbröd.

Handla billigare mat

När det gäller färskvaror och mat du inte har så bra koll på vill du kanske gå till en delikatessdisk med kunnig personal och låta dig inspireras och kanske även få smaka på godsakerna innan du bestämmer vad du ska köpa. En av fördelarna med att beställa mat på nätet är dock att du kan hitta specialistbutiker med ett större och mer nischat utbud än det du hittar i din vanliga matbutik. Nätbutikerna har ofta stor frihet i valet av leverantörer och kan ta in produkter från små tillverkare som håller högsta tänkbara kvalitet. Detta kan vara det bästa tillvägagångssättet om du söker ovanliga Italienska specialiteter som tryffelolja, pasta av högsta klass, torkad svamp och hantverksmässigt framställd balsamico vinäger. Satsa gärna på produkter med stark smak som du bara använder lite av vid varje måltid. På så sätt kan du alltid ha tillgång till ett koncentrat av Italien hemma i köket.

Pasta är lika enkelt som det är gott
Tallrik med Italienska delikatesser