Ska du anordna en fest? Är det kanske en studentskiva som du ska hålla i eller är det ett födelsedagskalas? Oavsett orsaken till festen så kan det vara roligt att se till så den blir så minnesvärd som möjligt. Det kan du lyckas med genom att t.ex. ha ett specifikt tema.

Att komma på ett tema är dock inte alltid det lättaste och det är här som vi kommer in. Vi har samlat ihop några riktigt bra teman som du kan använda dig av och som passar de allra flesta. Naturligtvis får du även tips på hur du ska tänka när det kommer till maten som du ska bjuda på.

Maskeradbal – Vad vore inte en bal på slottet? Vill du satsa på en maskeradbal av lite högre klass så kan du till och med välja ett årtionde. Vad sägs som en maskeradbal från 1700-talet? Du kan köpa grymma maskeradkläder online och få dem levererade direkt till din brevlåda. Dekorera med vackra ljus, dela ut ansiktsmasker och tänk mystik när du inreder.

Specifika årtal – Hur roligt vore det inte om alla dina gäster kom klädda a la 90-tal eller 80-tal? Ett riktigt roligt festtema kan vara att ni ska klä er som man gjorde under det årtal som ni föddes. Kanske har du ett par gamla buffaloskor i garderoben eller en silvrig bombarjacka precis som Robyn hade? Har du svårt att hitta kläder som passar så besök en second hand butik. Här kan du hitta många guldklimpar.

Disney tema – Finns det någon som inte har sett en Disneyfilm i hela sitt liv? Antagligen inte, åtminstone inte om du är född och uppvuxen i Sverige. Det här är ett riktigt roligt tema för alla som älskar sagor och det bästa är att det finns så många olika alternativ. Gäster kan klä ut sig till allt från Aladdin till Elsa och Anna eller varför inte ta temat ett steg längre? Bara Disney-skurkar är välkomna!

Hur ska du tänka med maten?

Maskerad och utklädnad i all ära, men hur ska du tänka när det kommer till maten som du vill bjuda på? Väljer du att ha ett tema på din fest är det mycket viktigt att du ser till så att även maten blir passande. Om du t.ex. väljer ett jorden-runt tema så kan du bjuda på mat från världens alla hörn. Är det ett årtionde som du har satsat på kan du titta efter vilka recept som vanligtvis användes under just denna tid. På internet kan du hitta mängder med härliga recept och idéer som du kan använda dig av. Här får du även tips på maträtter som räcker till många människor.

Är det enbart snacks och bakverk som står på menyn är det mycket enklare. Köp några snygga tårtbilder eller muffinsbilder och sätt ner i bakverken. Kom ihåg att kontrollera med dina gäster om det är någon som är allergisk. På så sätt är det lättare för dig att se till så att maten är något som alla kan njuta av.